Cherry Graphics | Minden ami grafika
Cherry Graphics

No. 109

-.-" ilyen nincs, és mégis most voltam fültanuja

Sziasztok!

Ezt most okvetlenül ki kell írnom magamból, mert teljesen ledöbbentem és nem tudtam hogy sírjak, vagy nevessek.

Lö szituáció: Lö Irodalomolvasás kurzus, német szak, mesterképzés, tanár nénik és bácsik leszünk jó esetben 2,5 év múlva. Az író személye lényegtelen, kortárs osztrák csak úgy zárójelben, a szöveg érdekes volt, azon kevesek közé tartozik amiket élveztem.

Tanár megkéri egy szaktársam, hogy mondjon róla véleményt és értékelje egy ötös skálán.

Jóhiszeműen azt hinné az ember, hogy mesterképzésre már túlvagyunk egy záróvizsgán, egy alapvizsgán és már egész pöpecül elsajátítottuk a nyelvet. No de.... Kedvesem ez nem így működik kéremszépen!

Az úgy okés, hogy nem mindenki tanul németül, de jöjjön most egy nyelvlecke Miutól neked kedves Olvasóm:

ugye vannak a latin eredetű szavak, amelyek nyilván, mivel LATIN eredetűek, hasonlóan mondják sok nyelven őket. Ezen szó, ami a mai órán elhangzott, a pesszimista. Formáját tekintve melléknévként jelent meg, és most félretéve minden nyelvi tudásunkat, hogy tanultuk-e valaha a kérdéses idegen nyelvet, az a szó, hogy PESSIMISCH (fonetikusan pesszimis, hogy érthető legyen a német konteksztus) melyik univerzumban állja meg a helyét?????????????????????????????????????????????????????

De most komolyan! Ha magyarul pesszimista, németül nem lehet pesszimis. Még ha nem is jut eszünkbe a melléknévi képző, na de pesszimis? És a tanár még rá is hagyta!

Könyörgöm! (pessimistisch a keresett német szó)

Nyelvleckének vége....

 

És gondoljatok bele: mi fogjuk a következő generációkat németre tanítani....

2015.09.09. 12:17, Miu

No. 108

Újra itt a suli!

Sziasztok!

Ismét véget ért egy nyári szünet és kezdetét vette az iskola. Már nagyon vártam, hogy eljöjjön a szeptember, hiszen végre valahára elkezdhetem azt tanulni, amiért egyetemre mentem. Sajnos veletartoztam az utolsó generációa, akik még oszott tanárképzésre jelentkezhettek és ez sok gondot okoz a kurzusaimnál. Mivel kétszakos tanári képzés van jelenleg Magyarországon, ezért neked párhuzamosan kell nyomatni a két választott tárgyad szakóráit és ehhez hozzájön még egy pedagógiai-pszichológiai modul. Gyakorlatilag 3 szakot végzell párhuzamosan és így akaratlanul is ütköznek az óráid. Ez önmagában még nem lenne gond, ha a tanárok is segítőkészek lennének, és nem pedig a másikra hárítanák át az ütközés feloldását -.-" De semmi vész, még megvan a hajam és a szemem sem kapartam ki. Én még szerencsés vagyok, hogy nem volt 5-nél több az ütközéseim száma.

Az elmúlt hét viszonylag unalmasan telt, bár szinte az összes órám meg lett tartva. A tanárok többsége még csak ismerteti mivel fogunk a félév során foglalkozni, ill. érdekli mi kik vagyunk és mit keresünk ott :D Semmi izgalmas. Egész jó órarendet sikerült összedobni, lesz időm ismételten szemináriumi dolgozatokat írni és tanulni is.

Ha elnéztek a rendelés menüpontra, láthatjátok, hogy kicsit megváltozott feltételekkel fogadok idén rendeléseket. Nem szeretnélek titeket rendelés nélkül hagyni, viszont időm sincs, hogy 10en dolgozzak egyszerre, ezért havonta egy rendelést tudok vállalni júniusig.

A héten szeretnék hozni frisst is, remélem összejön.

Addig is legyek jók, jó iskolakezdést, kitartást a munkához és jó olvasást :D

 

Üdv, Miu

2015.09.06. 19:56, Miu

No. 107

Tenger, friss, hideg, lassan vége van a nyárnak.

Sziasztok!

Megint elég régen hallattam magamról utoljára. Ennek több oka is van, de a legfontosabb, hogy elég lusta voltam az elmúlt hetekben. Nem igazán volt ihletem semmihez, és ez sajnos a friss mennyiségén is meglátszik. A rendelt designokra koncentráltam elsősorban, azokat rendre el is készítettem.  Ma viszont megszált valami és készültem nektek egy nyárias elvihető fejléccel!

Nincs nagyon mit írnom az emúlt hetekről sem, mivel nem igazán történt semmi. Talán csak annyi, hogy felvettek mesterképzésre és szeptembertől már tanárszakosnak mondhatom magam. Alig várom már, mivel már az első félévtől kezdve fogok járni óralátogatásra. Végre azt csinálhatom, amiért egyetemre mentem!

Máskülönben meg a legényemmel vagyok, amikor csak időm engedi, sokat olvasok (véégre azt amit szeretek és nem az irodalomórák által rámerőltetett izéket, komolyan, nem értem minek ezeket olvasni, unalmasak, erőltetettek és amikor a tanáraim mesélnek valami elemzésről és mondandóról mindig azon gondolkodom, hogy "öcsém, szegény író forog a sírjában..." ) és szaxofonozok. Szeptembertől vége a leányálomnak, aztán megint vissza az iskolapadba és nem lesz sok időm.

Pénteken viszont nyaralni megyek, szóval az az idő alatt nem fogadok és készítek rendeléseket, megértésetek ezért köszönöm!

 

Legyetek jók, élvezéttek a pihit és majd találkozunk!

 

XoXo Miu

2015.07.27. 19:46, Miu

No. 106

Hasznossan töltött napok, sajnos hideg idő és pihenés

Sziasztok!

Hogy vagytok ezen az igen hűvös napon? Legalább hasznosan töltitek? Én mindenképpen kihasználom, hogy nincs olyan meleg és nem kell annyit kint segítenem a ház körül. Meséljetek, mivel töltitek a szünidőt?

Én befejeztem a sulit! Június 10.-én megvolt végre a záróvizsgám és azóta szüneten vagyok :3 Rendkívül büszke és elégedett vagyok, ugyanis 5re államvizsgáztam és a diplomavédésem is 5 lett, így a BA-tanulmányaim 4,80-al zártam le! Annyira örültem amikor megláttam az ETR-ben (online "naplónk", mindent itt tudunk elintézni, kurzusfelvétel, pénzügyek, jegyek megtekkintése stb.) kiírva a diplomaadatoknál az értékelésem! Megérte ennyit dolgozni az elmúlt 3 évben és olyan hihetetlen, hogy már vége is az első részének az egyetemi életemnek. Nagyon gyorsan elmúlt ez a néhány év, már csak 2,5 év maradt és végre diplomás tanár lehetek! Mostanában elkezdtem gondolkodni egy PhD-ban, viszont az a szakterület, ami érdekelne, jelenleg nem kecsegtet, mivel elment a tanárnő, akihez mentem volna. De ez még a jövő zenéje, még nem tudom mit hoz a jövő, jelenleg már nagyon várom a szeptembert mert végre először hospitálhatok gyakorló iskolákban!

Érdekelne, hogy nyitottak vagytok-e személyes véleményeimre? Mostanában elég sokat foglalkoztat egy-két téme, de nem tudom mennyire érdekelné az olvasóimat, mivel ez ugye főként grafikus oldal, nem személyes blog. Kiírok egy szavazást, hogy felmérjem érdekeltek vagytok-e, itt tudjátok leadni voksotokat: Szavazás!

De most térjünk vissza az oldal tartalmára, ugyanis ünnepélyesen bejelentem, hogy hoztam nektek friss tartalmat :3 bezony!

Fresh:

  • Sztáros és filmes avatarok (ez egy új modul, böngészetek kedvetekre, saját gyűjtés)
  • Saját készítésű avatarok (megszált az ihlet, és készítettem 5db avatart)
  • Kijavítottam a linkeket az egyéb anime avatarokban így most már azok is ismét elérhetőek
  • Megszámoltam végre az animes avatarokat: több mint 780 gyűjtött animes avatar elérhető az oldalon. Erre csak azt tudom mondani, hogy IMPRESSIVE
  • Elérhető továbbá a hátterek mappa is, ott is kedvedre találsz háttereket különböző témákban
  • Elkészült Lenaa dizije, elkezdtem Hana-én dolgozni

Naa? Hogy tetszik? :D én nagyon örültem, hogy végre jutott időm végre értelmes tartalmat is feltölteni. Ma még jövök vissza egy tervezett Facebook háttérrel valamint az oldal eddigi kinézeteivel, mert azok is elmaradtak.

Nagyon köszönöm azoknak, akik válaszoltak a legutóbbi kérdésemre, nagyon örültem minden kommentnek.

Legyen nagyon szép délutánotok!

XoXo Miu

2015.06.20. 16:28, Miu

No. 105

Záróvizsga a küszöbön, végre csináltam is valamit az oldalon ;)

Macarons by Chalow

Sziasztok!

Hogy vagytok? Ugye milyen csodás ez a meleg időjárás? :) én imádom, végre nem fázok és nem kell 20 réteg ruhát felvennem. Kicsit andalító is mivel inkább tölteném a napot semmittevéssel mint záróvizsgára készülni, de már nincs sok hátra, ugyanis szerdán van a nagy nap! Bezony! Már nagyon várom mert őszintén szólva unom már a tételeimet xD Nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges lehet de már 3 nap után ezt éreztem. Lassan 2 hete készülök a vizsgára és már nagyon elegem van. Nem azért mert tanulni kell, hanem mert mindig ugyan azt ismétlem. És ez a monotonitás kikészít. DE! Egy szavam sem lehet, mivel a szakdolgozat értékelésem is megérkezett és ezt figyeljétek, ilyen szép eredményt értem! Erre még rájön a védés, arra is kapok egy pontszámot de ez igazán bíztató nem? :D

  Pontszám
Konzulens 47/50
Opponens 49/50

Épp ezért gondoltam ma arra, ha már van időm így este felé (tudni illik, nem vagyok igazi egyetemista, mivel képtelen vagyok éjjel tanulni >.< inkább felkelek reggel 6-7kor és este 8-9ig tanulok csak ne kelljen annál tovább űzni az ipart :\ utána nem fog már az agyam) csinálgatok valamit az oldalon.

Na de nem kell valami nagyra gondolni, még arra nem szedtem össze magam. De végre kikerültek az elmúlt időszak rendelt dizieinek a pillanatképei. Néhányat nem találtam meg, a másik gépemen van, azt még pótolni fogom! Valamint ismét lehet rendelni, jövő szerda után mindenre van időm :D

Vannak már nyárra terveitek? Nekem igen :3 szeretnénk elmenni párommal és a baráti társaságunkkal valahová kirándulni   napra, egy kellemes helyre tervezzük, még nem tudjuk hova, csak természetben legyen :D Valamint idén szeretném fejleszteni a sütéstudományom, amint a fenti ábra is mutatja :D meg szeretnék tanulni macaronokat sütni, valamint ami nagy terv és anyukám nincs elragadtatva tőle az a házi rétes, mármint a tésztát és a tölteléket is magam akarom készíteni. Állitólag nagyon vicces kihúzni a tésztát és szeretném kipróbálni. Ti mit terveztek? Dobjatok meg egy kommenttel ;)

Elkezdtem a szaxofonórákat! Még eddig csak egy órám volt de az vicces és fárasztó volt! Most szorgalmasan gyakorlok és várom már a következőt!

Ígértem nektek egy meglepit de még sajnos nem volt időm megcsinálni de nem felejtettem ám el! No én szerintem mára ennyi is volt, remélem a napokban már tudok érdemlegesen is dolgozni.

 

Legyetek jók!

XoXo Miu

2015.06.06. 23:36, Miu
 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu